július 04, 2018

Kis lépések a nagy célok felé - shortnotes 02.

Most, hogy már igencsak benne vagyunk a nyárban, és megújul a természet, nem árt egy-két pillantást vetnünk az év elején kitűzött céljainkra. Azt talán már nem újdonság, hogy nem jó, ha túl nagy és általános célokat határozunk meg, mert azokat nehéz teljesíteni, nehéz megfogni őket. Éppen ezért érdemes felbontani a nagy terveket, mint például, lefogyok, leszokok a cigiről, boldogabb leszek, kisebb és elérhető lépésekre. 
Ez azért is jó, mert ezek a kisebb célok elérhetőek. Ha csak annyit mondunk magunknak, hogy boldogabb leszek, úgy érezhetjük ez túl nagy feladat, túl sok mindent kell csinálni és nem is tudjuk hol kezdjük. Így hamar feladjuk, viszont ha havi és heti feladatokra bontjuk, sikerélményünk lesz. Például ennyiszer megyek el edzeni, sőt még ezt is lehet bontani, edzőtermet választok és így tovább. 
Sokkal könnyebb ezekre a kisebb célokra koncentrálni, mint a nagy képre, és így motiváltak maradunk. Nem lehet egyből a hegy tetejére ugrani, meg kell mászni minden lépcsőfokot. Viszont, ha lépésről lépésre, örömről örömre, sikerről sikerre haladunk, maga az út is könnyebb és élvezetesebb lesz. 
Ez a módszer nagyon jó segítség lehet ahhoz is, hogy értékeljük önmagunkat, és tudjunk időt szakítani az apróbb sikerek, pozitív változások megünneplésére. Mert Ön megérdemli, ahogy a szlogen is mondja. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése