június 20, 2018

Hogyan dobjuk fel az irodánkat

Újdonsült dolgozó nőként megállapítottam, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak egy kolis íróasztalra, mint egy munkahelyire. Fontos, hogy milyen a környezetünk, mennyire rendezett és hangulatos. Mert motiváltabbá tehet, és a nehéz pillanatokat is könnyebb átvészelni egy kedves, személyes környezetben. És nem utolsó sorban az ember hatékonyabban dolgozik és nagyobb kedvvel megy be reggel. 
Az alábbiakban szeretnék pár egyszerű ötletet felsorolni, hogyan tehetjük egyedibbé és színesebbé a személyes terünket, legyen szó munkahelyről, otthoni íróasztalról. 

1. Szerezd be az alapkellékek színes verzióját, mint papírok, mappák, tollak, egyéb rendszerezők. 
2. Ha naptár, legyen motiváló idézetes, állatos, családi, tájképes, bármi olyan, ami téged jobb kedvre derít. 
3. Tegyél ki vicces, pozitív idézeteket a falra.
4. Állíts össze egy lejátszási listát ha teheted, nyugtató vagy épp lendületet adó zenékkel, mikor mire van szükséged. 
5. Legyen kéznél valamilyen nasi, amivel akkor jutalmazod meg magad, ha sikeresen megcsináltál egy feladatot, vagy csak szükséged van egy kis extra támogatásra. 
6. Állítsd be egy témát a böngésződben és legyen személyre szabott a háttérképed is. 
7. Használj saját bögrét és evőeszközöket, amik vagy az otthonra emlékeztetnek, vagy színükkel felvidítanak. 
8. Vedd körbe magad növényekkel, szerezz be cserepes virágokat, vagy egy csokor vágottat, a megzöldített környezet bizonyítottan jó hatással van a munkavégzésre.
9. És végül, akármennyire trendi, szeretett környezetben dolgozz is, óránként állj fel, mozgasd át magad, sétálj kicsit, és ha teheted ebéd időben mozdulj ki az épületből.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése