május 02, 2018

Mondatok szakítás utánra

A szakítás szívás, különösen, ha veled szakítottak. És felkavarja az ember életét, olyannyira, hogy azt sem tudja hirtelen mi igaz, mi nem és merre tovább. Épp ezért jó, ha vannak bizonyos mondatok, amiket erősíthetünk magunkban és mások is emlékeztetnek rá. Mond ki hangosan, sírd el, írd le, bármi. És ne siettesd a gyógyulás folyamatát.

1. Szeretem magamat
Ez ilyenkor különösen nehéz, és az ember gondolni sem tud ilyenekre. Ha elhagynak, kevesebbnek érezzük magunkat, még akkor is, ha ésszel tudjuk, hogy ez nem így van. Valamint annyira elhatalmasodik rajtunk az az elpazarolt szeretet, amit a másik iránt érzünk vagy éreztünk, hogy mi magunk háttérbe szorultunk.
Épp ezért fontos ilyenkor, a magunk tempójában újra megtanulni szeretni magunkat, kényeztetni a testünket és a lelkünket, és elvinni például saját magunkat moziba, étterembe stb.
Csak azért mert valaki nem úgy bánt velünk, ahogy megérdemeltük, vagy mert nem kért a szeretetünkből, az nem azt jelenti, hogy nem érdemeljük meg azt, a szeretet végtelen. 

2. Boldog akarok lenni és az is leszek
Ez evidenciának vagy klisének tűnhet, de a bánat tengerében az ember nem mindig látja meg a fényt. 


3. Cseszd meg!
Igenis legyünk mérgesek és dühösek, ha a másik átvert, cserben hagyott, ez is része a folyamatnak. És bár nem jó hosszan beleragadni, igenis érdemes ezekkel a gondolatokkal is foglalkozni, mert felszabadító. Kicsit távolabb kerülünk a fájdalomtól és magától az illetőtől is.

4. Mindig is utáltam...
Ilyenkor végre azoknak az érzéseknek is teret engedhetünk, amik már a kapcsolat, vagy ismerkedés alatt is bennünk voltak, de elnyomtuk őket, mert túl szép volt a pillanat, vagy csak könnyebnek tűnt nem foglalkozni vele. A szakítás azonban lemossa a rózsaszín mázat, és az illető rossz tulajdonságait eszünkbe juttatva, annak is tudunk kicsit örülni, hogy megszabadultunk tőle. Úgyhogy igenis vedd sorra a negatív érzéseidet vele szemben. 
Mindig utáltam, hogy gyáva vagy, nem mersz és nem tudsz kezdeményezni. Mindig is utáltam, hogy olyan vékonyka vagy és ki sem tudod húzni magad. Könyörgöm táncos vagy, legyen már tartásod. Mindig is utáltam, hogy mindent elviccelsz. Mindig is utáltam, hogy bizonytalanságban tartottál, míg randiztunk.

5. Jobb nekem nélküle, mert...
Ha véget ért egy kapcsolat, igenis hinnünk kell, hogy okkal történt. Bármilyen nehéz is, hinnünk kell a sorsban, a gondviselésben, nevezzük bárhogy. Meg kell tartani szívünkben a reményt, hogy ha ez most nem jött össze annak oka volt, mégpedig az, hogy nem voltunk egymáshoz valók, nem egymásnak lettünk teremtve. Próbáljunk emlékezni a szingliség örömeire, és a már említett rossz jellemzőire a másiknak, amik csak terhet jelentettek volna az életünkben. 
Jobb nekem nélküle, mert a totyorgása, határozatlansága, csak megőrjített volna. Jobb nekem nélküle, mert ő már idősebb volt, belefáradva dolgokba, amik még előttem állnak. Jobb nekem nélküle, mert a vallás is gondot okozott volna, sosem tudta volna elfogadni, hogy én bármiben is máshogyan gondolkodom. Jobb nekem nélküle, mert sosem tudott volna úgy bánni velem, és annyira szeretni, ahogyan megérdemeltem volna. 

6.  Vár rám az Igazi
Ez nekem mindig a legnehezebb pont, mert ilyenkor egy ideig egyrészt az ember hallani sem akar másról, másrészt még nem is áll készen az új kezdésre, arra hogy kitegye a szívét egy esetleges újabb csalódásnak. Mert az életben semmire sincs garancia.
De ahogy már említettem az élet bonyolultabb annál, mint amit mi felbírunk fogni, és ha és amikor találkoznunk kell valakivel, úgyis megfog történni. Próbáljunk meg majd örülni annak, hogy teli vagyunk lehetőségekkel, és igenis van valaki aki odakint a nagy világban csak ránk vár. És ez a valaki pont nekünk való lesz, pont hozzánk illik majd, nem lesznek kérdések, félelmek, mert úgy fog szeretni, ahogy megérdemeljük. Nem csak egy emberből és egy kapcsolatból áll az élet.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése