április 18, 2018

Social Media Book Tag

Üdv mindenki, mára egy elég ismert könyves tag-et hoztam nektek. Már elég régen volt itt a blogon könyvekről szól, mivel újabban a moly-on osztom meg az értékeléseimet. 

TWITTER
Egy könyv, amit imádtál
Szerencsére ilyenből sok volt, nehéz is csak egyet említeni, de legyen most a Papírhattyú, mert bár az eleje döcögősen és kicsit problémásan indult, a végére egy csodás kis romantikus történet kerekedett ki belőle, ami ugyanakkor túlmutat ezen a műfajon. Nagyon kerek egész lett, és külön tetszett az írásmód.


FACEBOOK
Egy könyv, ami nem érdemli meg a nagy hype-ot, ami körülveszi
Ami nekem kapásból beugrott az a Várok rád, az egész könyv nekem túl klisés volt, nem is volt ügyesen megírva, és magába a történetbe is bele tudtam kötni. Nem értettem miért ilyen népszerű, hiszen ugyanebben a témában sokkal jobb könyvek is születtek már. 


TUMBLR
Egy könyv, amit azelőtt olvastál, hogy népszerűvé vált
Ez kemény dió, mert sokszor pont a felkapott könyvek híre ér el hozzám, és azok alapján választok, de talán a Lélektársak sorozatot nem sokkal a magyar megjelenés után olvastam, mivel érdekelt a téma.


MYSPACE
Egy könyv, amit nem tervezel elolvasni
Olyat soha ne mondjon az ember, hogy soha, de ami egyenlőre nem nagyon érdekel az a Trónok harca, magát a sorozatot sem nézem, egyszerűen nem vonz ez a téma és műfaj.


YOUTUBE
Egy könyv, amit szeretnél filmként/TV show-ként látni
Ez egyértelmű, az Ambrózy báró esetei-t szeretném megnézni, egy olyan jó BBC-s sorozat formátumban, mint a Sherlock. Persze félnék is tőle, mert a fejemben nagyon élénk kép él a szereplőkről, és ha rossz a színészválasztás (mint nálam az Árnyvadászok sorozatban), akkor azzal el is lehet rontani az egészet. De mindenképp csodás lenne újraélni ilyen formában is az történetet.


INSTAGRAM
Egy könyv, amit a gyönyörű borítója miatt olvastál
Tudom, hogy azt szokták mondani, ne a borító alapján ítéljünk, de egy könyvmoly igenis szereti és meg is becsüli a szép borítókat, és akár tetszik, akár nem, az ember ezzel találkozik először. Nem azt mondom, hogy emiatt olvastam, de biztos, hogy hozzájárult és felkeltette a figyelmem az Enigma borítója.


GOODREADS
Egy könyv, amit mindenkinek ajánlasz
Mindenkinek nem szeretek könyvet ajánlani, mert olyan nincs, hogy mindenkinek tetszik. De legyen mondjuk a Harry Potter sorozat, mert bár az én korosztályomból sokan olvasták, a fiatalabbaknak is jó lenne bemutatni, hiszen velem ezek a könyvek szerettették meg az olvasást. Plusz ebben a sorozatban minden benne van: halál, szeretet, szerelem, barátság, izgalmak. Így messze nem csak egy gyerekregény, felnőttek is olvashatják.


SKYPE
Egy könyv olyan karakterekkel, akikkel beszélni szeretnél ahelyett, hogy mindig csak olvasnál róluk
Szintén nehéz kérdés, de legyen az Eredendő bűnösök sorozat. A szereplői szinte mind elcseszettek valamilyen módon, de pont ettől valóságosak és szerethetők. Biztos jókat pirulnék, de kiváncsi is lennék rájuk, aztán meg ki tudja, lehet feloldanák a gátlásaimat :D


WE HEART IT
Egy könyv, ami érzelmi jelentőséggel bír nálad
Valamilyen szinten minden könyvben ott van a lelkem egy kis darabkája, de most a Jane Eyre-t emelném ki, az egyik abszolút kedvenc könyvemet és szinte az egyetlent, amit többször is elolvastam. Teljesen magába szippantott, megsiratott. Anyukámtól kaptam, és ez volt a kezdete egy nagyszerű barátságnak köztem, és a romantikus irodalom között. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése