április 25, 2018

Érvek a minimalizmus mellett

Nem tartom magam hittérítőnek, nem szeretnék senkit győzködni, csak szeretném leírni, hogy szerintem miért jó, nem csak a földünknek, de nekünk is személyesen, ha kicsit kevesebb tárggyal vesszük körbe magunkat. 

1. Több pénz
Teljesen logikus, hogy ha az ember kevesebbet költ fölösleges cuccokra, több is marad a pénztárcájában. Ha tudatosan vásárolunk, nem fogunk annyit vásárolni. Erre több módszer is van, például listával indulunk neki, vagy megállunk és megkérdezzük magunktól, hogy ez tényleg szükséges-e és hozzáfog-e adni bármit is az életünkhöz. 

2. Magasabb minőség
Ha nem vásárolunk új kacatokat mindig, és ruhából meg ételből is kevesebb felesleget halmozunk fel, több pénzt tudunk költeni arra, ami viszont szükséges, és amire tényleg vágyunk valamiért. Mert a hobbink része, régi álmunk akármi. A megmaradt többletpénz által ugyanabból a dologból jobb minőséget is megengedhetünk magunknak, amik remélhetőleg tovább fognak tartani, és amiket mi is jobban becsülünk. 

3. Időspórolás
A minimalista életvitelnek köszönhetően nem csak pénzt, hanem időt is megtakaríthatunk. Hiszen kevesebbet vásárolunk, és az olyan sokszor nem éppen kellemes teendőkkel is hamarabb végzünk, mint a rendrakás vagy a takarítás. Így gyakorlatilag egy harmadik dologgal, ez energiával is spórolunk, és kevesebb stressz lesz az életünkben, mert nem érezzük úgy, hogy megfojtanak a cuccok, hol folyik el a pénz, vagy hogy hova tűnt az a hatodik ételes, amire pont most lenne szükség. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése