március 07, 2018

Felfedezősdi Budapesten vol. 1.

Pestnek is megvannak a maga előnyei és én igyekszem mindig a szépet és a jót meglátni. Márpedig a fővárosnak egy nagy előnye, hogy gyakorlatilag minden megtalálható itt. Boltok, éttermek, szórakozás terén is. És én találtam is. Már mielőtt felköltöztem volna. Mert nem szerettem volna hogy az legyen hogy csak munka-albérlet, munka-albérlet. És szerencsére van is valaki, akivel betudok ülni egy-két helyre.
Szerintem legelőször, még egyedül a Box Donut-ba ugrottam be. Késett az oszkár, így gondoltam ha már ott kell szobroznom még fél órát a Keletiben lecsekkolom azt a fánkosost, amit neten már vagy egy éve felfedeztem. Nagyon édesszájú vagyok és ebben a városban aztán van csábítás bőven. Elég kicsi a tér egy ilyen forgalmas környékhez, mikor ott jártam is többen szerettek volna leülni, de nem tudtak. Igaz úgy látom ez itt megszokott. A fánkok nagyon finomak voltak, kettőt kértem, de már eggyel is jóllaktam volna. Túró rudisat és pisztáciás-málnásat kóstoltam. Azt megfigyeltem, hogy a Thököli úti helyen nincs olyan nagy választék, de nekem még minden új volt. Maga az enteriőr kellemes, de a kiszolgáló csajszi kicsit ideges és türelmetlen volt. (Update: Azóta voltam még egyszer, és csak húzós napjuk volt, mert legutóbb teljesen kedvesek voltak. )
Ha már fánkok, egyszer mikor napközben ráértem, úgy döntöttem kihasználom a felszabadult időt és
beugrok egy másik helyre, amit szintén már régen kinéztem. A Károly körúti Donut Library már tágasabb és otthonosabb, és a kirakott könyvekkel és albumokkal is pluszpontot szereztek a szívemben. Itt is két fánkot kértem, illetve a kedvenc teámat, egy The English Tea Shop-ot. Az egyik egy fánk kit-kat-es volt, pontos nevére nem emlékszem, a másik egy oreos málnás. Maga az édesség itt egy fokkal kevésbé volt finom, különleges vagy hűha élményt adó. Viszont a kiszolgálás a TDL felé billenti a mérleget, a lány nagyon kedves volt. És igazán kikapcsoló volt ülni az ablaknál és nézni az épületeket, a forgalmat és az embereket.


Ami az ebédidőt illeti, ha nem hozott anyagból dolgozok, leginkább két helyre szoktam menni. Az egyik a Kedvenc bisztró a Mammutban, ahol heti menük vannak, általában egész jó vegán opciókkal. Nem a legolcsóbb hely, de a minőség miatt hetente egyszer-kétszer belefér. Ettem már itt remek mentás zöldborsó főzeléket falafel golyókkal, tökfőzeléket édesburgonyával és parajos tésztát. A hamburgereiről híres a hely, de nekem pont az nem volt olyan maradandó. A benne lévő hagyma, a hozzáadott coleslaw saláta és burgonya mind-mind íncsiklandó volt, de a hatalmas hússal az összhatás mégis kicsit száraz lett.
A másik hely a Knédli, ahol én még rosszat nem ettem és az árak is nagyon kedvezőek. Ráadásul ami nekem külön jó hír, hogy sok mindenből lehet fél adagot vagy darabra kérni. A négysajtos gnoccijuk egy étteremben is megállná a helyét. Egyszerű, házias ízek, és kedves kiszolgálás jellemző. Utóbbi a nagy forgalom mellett különösen dicséretes. Merthogy ez is egy zsúfolt és zajos hely, ahol ebédidőben mindig az utcán áll a sor.
Ha már munkaidős helyek, egyik kollégám ajánlotta a Tortavár cukrászdát, mondván ott a legjobb a krémes. Amit én pont nem próbáltam ki, mert nem szeretem a habos-babos vagy nagyon krémes sütiket. Helyette viszont egyből szerelembe estem egy narancsos trüffel tortával, ami bár nagyon tömény, de legalább annyira finom is. Ettem még itt azóta islert, kókusz és sacher golyót és mindegyikkel megvoltam elégedve. Még kora ősszel nagyon kellemes volt kiülni a teraszukra. Ami egyedül belerondított nálam ebbe a képbe az a hasé falatok és pogik, mert bár finomnak találtam őket valahogy mégis túl olajosnak is egyben. Úgyhogy ebből marad a Lipóti.


3 megjegyzés:

 1. Szia.
  Oh a The English shop-ban én is jártam, elég jó dolgok vannak ott:)) Nemsokára tervezek Pestre menni és most ötletet adtál, hova kéne benéznem.

  Meg ahogy látom Párizsban is jártál, wow. Én Norvégiába tervezek menni :D

  Örülök, hogy vannak ilyen blogok, mint a tiéd, nagyon érdekes. Én most kezdtem újra az enyémet nemrég, mert bizonyos okok miatt szüneteltetnem kellett.

  Mindenesetre szereztél egy új olvasót, én követni foglak :)

  Üdv: Laura

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, ha valakit megihlettem, már megérte ez a bejegyzés. :)
   Az is csodás úti cél, mi vonz benne? :)
   Köszönöm szépen a követést, sokat jelent!

   Törlés
  2. Még sosem voltam "ennyire északon", Németországot kivéve :D Úgyhogy remélem egyszer Norvégiába is eljutok, sok képet láttam róla és nagyon megtetszett :))

   Törlés