február 14, 2018

Téli tag

Bár már február van, szerettem volna beiktatni egy tag-et, amit a whi-on találtam, mert én a zimankó, a szürkeség, és minden egyéb ellenére szeretem ezt az évszakot. 

1. Miket szeretsz legjobban a télben?
Leginkább azt, hogy ilyenkor van advent, a legcsodásabb időszak az évben. Illetve, mivel a kérdésben többes szám szerepelt, szeretem még a havazást (már amikor előfordul...), az esti fényeket, a kuckolást a takarók alatt egy jó könyvvel. Meg azt is, hogy ez a korcsolyázás időszaka. 

2. Hogy néz ki a kedvenc téli outfit-ed? 
A fekete bőr bokacsizmám, a béléses parka kabátommal. Alatta meg az a bizonyos hóemberes karácsonyi pulcsim. 

3. Kedvenc téli étel?
Az almás ízeket valamiért az őszhöz kötöm, viszont a zserbó és a kuglóf ilyenkor szokott készülni. És hogy ne csak édeset mondjak, ebben az időszakban esik a legjobban egy anyum féle húsleves.

4. Kedvenc téli ital?
Egyértelműen a tea. Iszok minden évszakban, de azért ekkor a legtöbbet, általában naponta kettőt.

5. Hogy néz ki egy álom napod ebben az időszakban?
Kényelmes reggeli keléssel kezdődik, aztán egy forró fekete teát kortyolgatva folytatódik, miközben egy könyvet olvasok. Szerepel benne egy karácsonyi vásár, egy kis sütögetés és persze vastag takarókba burkolózás filmezés vagy olvasás közben. 


6. Hogy csinálod meg ilyenkor a sminked?
Nagyjából ugyanúgy, minimál üzemmódban tolom, mint máskor. Persze ünnepek, pl. szülinap vagy karácsnyi buli alkalmából felrakok füstös vagy csillámos szemsminket, általában aranybarna vagy lilás színben, mellé szempillaspirált. A számra pedig egy kis színezett szájfényt használok.
Ami a hétköznapokat illeti, ilyenkor kicsit több ápolást és krémezést igényel a bőröm, így egy ajakápoló mindig van a táskámban. Egy jó ideje ez a Himalaya Herbals kakaóvajas verziója. 

7. Kedvenc télhez kötődő emléked?
Nincs egy konkrét, ami kiemelkedik, emlékszem a szánkózásokra apummal, az első igazi karácsonyi vásáromra Bécsben, a gyerekkori karácsony varázslatos hangulatára, a korizásokra anyukámmal.

8. Kedvenc téli illatod?
A vanília, amellett az a bizonyos narancsos-fahéjas aroma, ami sok téli teában, gyertyában megtalálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése