november 22, 2017

Dolgok, amikre a jóga ébresztett rá


1. Ráérünk
A jóga rákényszerített, hogy lassítsak le kicsit, és szánjak időt arra, hogy magammal is foglalkozzak. Megtanított arra, hogy jobban a jelenben legyek, és például az étkezést is lassabban, jobban odafigyelve műveljem. Érezzem az ízeket az ételben, szagoljak bele abba a rózsába az út mentén és hasonlók. Ezáltal teljesebb lesz az életünk, és jobban észrevesszük az apró csodákat.

2. A test szeretete
A jóga híres arról, hogy a testet és a szellemet közel hozza egymáshoz, A testemmel jobb a viszonyom, szeretem, elégedett vagyok vele, és tudom, hogy ez az egy testem van, nem kapok másikat, ezért vigyáznom kell rá. Meg kell mozgatnom, egészséges ételekkel kell megtöltenem. Kényeztetni, ápolni kell, mert a testem is gondoskodik rólam. Az én felelősségem, hogy ne szennykajákkal etessem magam, és ha ezt betartom, jobban is érzem magam. 

3. A belső hang
Témánál maradva a testem azt is megfogja mondani, mikor van szüksége pihenésre és mikor nem. Jelzi azt is, ha valami nem okés, csak meg kell tanulni hallgatni a jelekre. 

4. Nyugalom
A nap folyamán az ember hajlamos a kapkodásra, nem figyelünk annyira oda magunkra, vagy a légzésünkre. Ha kicsit lelassítjuk és elmélyítjük a légzésünket megnyugszunk, csökken a stressz. Meditálni pedig bárhol és bármikor lehet, csak ezt nem egyszerű elsajátítani. Viszont hosszú távon abszolút megéri befele figyelni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése