szeptember 14, 2017

Öt dolog tag

Nyáron valahogy mindig több ilyen tesztet töltök ki, ami kitart az egész évre. Itt egy újabb, amit elég érdekesnek találtam, csak szegény a virtuális szekrény poros sarkába került, azaz a piszkozatok között tengődött, több mint egy éve. 

Öt dolog, amire szükséged van minden nap
1. Tea - Nekem ez a napindítóm, a motiváció, hogy kikeljek az ágyból. 
2. Valamilyen interakció a szeretteimmel - Lehet, hogy csak egy telefonbeszélgetés, de mégiscsak szociális lények vagyunk, nekem is jól esik megosztani a napi dolgokat valakivel.
3. Tíz perc kikapcsolódás - Legyen az egy sorozatepizód vagy egy könyv, de kell, hogy legyen időm magamra és le tudjak nyugodni kicsit.
4. Valami jó kaja - Az étkezés fontos része az életünknek, ezért nem mindegy mi adja az energiát az adott napra.
5. Zene - Főleg, ha buszon utazok valahova, de van, hogy máskor is kell egy kis lendület, vidámság, és ha szomorú vagyok, akkor is segít a zene. 

Öt könyv, amit ajánlanál
1. Harry Potter - Azért, mert ez a könyv szerettette meg az olvasást, nemcsak velem, de egy egész generációval. 
2. Zabhegyező - Mert ez a könyv szerintem nagyon jól elkapott valamit abból, hogy milyen érzés is tinédzsernek lenni, ahogy az Egy különc srác feljegyzései is.
3. Jane Eyre - Ez a könyv elindított számomra egy érát, ez volt az első klasszikusan romantikus könyv amit olvastam, és tetszett, mert nem annyira klisés és hagyományos. Azon kevés könyvek közé tartozik, amit többször is olvastam. 
4. A teljesség felé - Filozofikusabb könyv, de szerintem minden embernek el kellene olvasni, nagy igazságokat tartalmaz, költői megfogalmazásban
5. Leányablás Budapesten - Mert magyar, mert izgalmas, mert remek.


Öt materializált kívánság/ajándék karácsonyra
Nehéz, mert pont a materialista dolgok nem érdekelnek annyira, de megpróbálok összegyűjteni pár dolgot.
1. Termoszbögre - Ezt már tavaly is szerettem volna, de anyával nem találtunk sehol, csak drágát. Pedig jó lenne, főleg nagy teásként, ha tudnék meleg italokat magammal vinni, mondjuk órára, és nem hűlnének ki. 
2. Egy pofás képkeret - Nincsenek a szobámban személyes képek, csak egy nagy festmény az egyik falon. Ez azért lenne jó ajándékba, mert nekem nincs kedvem mindenhol nézelődni.
3. Egy a vonalú szoknya - Nem vagyok szoknyás, sosem voltam, de szeretnék kicsit csajosabb lenni, és megmutatni a lábaimat. Ám sehol sem láttam még olyan szoknyát, ami a méretemben van és tetszik is, netről pedig nem merek rendelni. 
4. Egy igazi karácsonyi pulcsi - Tudjátok az a jó giccses fajta. A karácsony a kedvenc ünnepem, a pulcsikat is szeretem, úgyhogy ez tuti ajándék lenne. 
5. Könyvek - Ez az alap, minden karácsonykor rendelek magamnak, de csakis olyan könyv jöhet, amit én választottam ki, mert a meglepetés könyveket nem szeretem. 

Öt hely, ahová szeretnél eljutni
1. Párizs - Engem nem érdekel milyen ott a helyzet manapság, ez egy gyerekkori álmom, konkrétan álmodtam is róla többször éjszaka. Annyi könyvben, annyi filmben szerepel, és mindig is kíváncsi voltam milyen élőben. Már voltam itt szerencsére, ahogy Barcelonában is, mégis mindkét helyre elmennék még egyszer. 
2. Róma - Hasonló okokból, a kultúra, művészet, a hangulat miatt, és ha már ott vagyok, tuti átugranék Velencébe is. Nem tudom, miért de nagyon szimpatikusak az európai nagyvárosok, Prága is például, ide tuti karácsony tájékán mennék. 
3. Egy amerikai nemzeti park - Már annyi képet nézegettem ezekről is, és imádom a természetet, úgyhogy Amerikából engem nem New York meg Las Vegas és hasonló nyüzsgő helyek érdekelnek, hanem az erdők, folyók stb.
4. Thaiföld - Ez is a természeti csodák miatt, illetve, hogy belekóstoljak egy teljesen más kultúrába, és persze a spirituális oldala is érdekel. 
5. Egy görög sziget, ahol azok a kék kupolás épületek vannak, mondjuk Santorini. Közel állnak a szívemhez a mediterrán úti célok, valószínűleg azért is, mert már voltam ilyen országokban, és annyira megfog a hangulatuk, olyan, mintha hazaérkeznék. 

Öt melléknév, ami leír téged
1. Érzelmes - Mindig is nagyon érzékeny típus voltam, megtudok hatódni a világ dolgain, átveszem mások érzéseit, ami néha jó, néha rossz. Mindig kavarognak bennem a gondolatok, amiket egyrészt szeretnék lecsendesíteni, másrészt inspirálnak. 
2. Megfigyelő - Mindig is szerettem a háttérben meghúzódni és onnan szemlélni a dolgokat. Annyi minden van a világban, meg az emberekben is, csak észre kell venni. 
3. Érdeklődő - Mindig keresem az igazságot, a tudást, persze néha lusta vagyok érte menni, de általánosságban elmondható rólam, hogy szeretem bővíteni a látóteremet. 
4. Makacs - Igen, sajnos betudok hisztizni, és hajtogatom a saját igazamat, de ezt jó dolgokra is át lehet fordítani, csak nekem még nem nagyon megy.
5. Szarkasztikus - Ez a fajta humor a lételemem, és sokszor egy maszk is, amivel védekezek, ha számomra kellemetlen témáról van szó.Öt dolog, amit mondanál az embereknek az életről
1. Gondolkozzanak, mielőtt ítélkeznének - Az emberek nagyon előítéletesek, de néha nem ártana belegondolnunk a másik helyzetébe, mert semmi jogunk ítélkezni felette, nem tudhatjuk honnan jött, mit élt át, és miért úgy viselkedik, ahogy. 
2. Lassítsanak le kicsit - Manapság mindig kapkodunk, rohanunk, de ez az idegeskedés nem vezet sehova, nincs semmi értelme. Így az élet is elfut mellettünk, anélkül, hogy értelmes dolgokat csináltunk volna.
3. Fedezzenek fel új helyeket - Az utazás gyógyít, feltölt és többé tesz. Annyi minden van ezen a bolygón, és nem lenne jó, ha csak a saját kis helyünkön csücsülnénk, a megismerés és felfedezés jó és szükségünk van rá. 
4. Ne az interneten éljenek - Jó tudom ez manapság nagyon nehéz, de tényleg annyi időnket elveszi, legalább nyaralás alatt kapcsoljuk ki azt a laptopot, vagy mikor a másikkal beszélünk, ne pötyögjünk. Legyünk jelen, arra figyeljünk mit történik, ne a virtuális valóságra, és értékeljük, hogy hol is vagyunk abban a pillanatban. 
5. Legyenek tudatosak - Annyit szennyezzük a környezetet, de mindenki csak vállat ránt, vagy a másikra mutogat, pedig a természet a mi felelősségünk, vissza kéne találnunk oda, szeretni a növényeket és állatokat, nem csak a fölösleges tárgyainkat. 

A tesztet itt találtam: metaforaszennyezes.blogspot

2 megjegyzés: