április 26, 2017

Miért is jó hálásnak lenni

Többször is írtam már erről a témáról, mert nekem bevált, tényleg úgy érzem működik. És tényleg nem bonyolult egy hálanaplót vezetni, naponta pár percet rászánni arra, hogy végiggondoljuk a jó dolgokat. És talán egyszer csak azt vesszük észre, hogy a pohár már nem félig üres, hanem félig teli. Vagy akár teli, hiszen a pohár fele víz mellett, mindig tartalmaz fele levegőt is, amit lehet, hogy nem látunk, de ott van. Most arról szeretnék kicsit szólni, milyen előnyei vannak a hálát adásnak életünkben.

1. Ragyog a romantika
Rohanó világunkban sokszor nem is vesszük észre, hogy mennyit számít szeretteink jelenléte, magától értetődőnek vesszük, pedig nem az. Ám, aki hálás, az jobban értékeli a körülötte lévő embereket és azok támogatását is. Felnyílik a szemünk, és jobban jelen leszünk minden érintésben és pillantásban. És ezt a hálát a másik és megérzi, és benne is elindulnak a változások. 

2. Éljen az önértékelés
Nekem a hálanapló vezetése többek között abban is segített, hogy értékeljem a testem, a szervezetem és annak munkáját. Sokszor bele sem gondolunk, mennyi mindent tesz értünk nap, mint nap, hogy a toppon tudjunk teljesíteni. Általában csak egy betegség következtében értékeli az ember a jóllétét. 

3. Nyugalom én csak utazom...
Több kutatás is bebizonyította, hogy akik gyakorolják a hálát, általánosságban elégedettek az életükkel, és optimistábban szemlélik a helyzetüket, nyugodtabban kezelik a problémákat, sőt az iskolában és munkában is jobban teljesítenek.

4. Aludj csak én álmodom
Nem tudom mi van ma velem, hogy ilyen címeket adok, lehet Ed Sheeran új albuma teljesen felpumpált, mindenesetre azt is kimutatták, hogy fizikai állapotunkra is jó hatással van a hálálkodás. Példának okáért jobban alszunk, mivel a hála csökkenti a vérnyomást, a krónikus fájdalmakat, és növeli az alvásidőt. 

Egy szó, mint száz kapjátok elő a noteszeteket, vagy a mobilotokat, és induljatok el ezen az élvezetes úton. Ti írtok vagy írtatok valaha hálanaplót? Mik a tapasztalatok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése