január 12, 2017

Tervek és elképzelések a jövő évre - Csak lassan és pozitívan

Ez a mottóm az új évre. Csak lassan és pozitívan. Az előző szemeszter alatt sajnos megtapasztaltam, hogy hajlamos vagyok az idegeskedésre, ha sok a teendő, de nem fogom hagyni, hogy elhatalmasodjon rajtam a stressz. Emellett az is nehéz lesz, hogy ne törjek le egyből, ha valami nem sikerül elsőre, vagy nem úgy alakul, ahogy elképzeltem. Ahhoz, hogy nyugodt maradjak, akkor is, ha sok a teendő, szeretnék még többet meditálni, mert az tényleg lelassít, és kitisztítja a gondolataimat. Összegyűjtöttem továbbá spirituális videókat és könyveket is, hogy könnyebben visszataláljak a helyes útra. 
Sikerült csalódnom emberekben, de nem vettem annyira magamra, mint régen. Persze ettől függetlenül rosszul esett, nagyon. De el kell fogadnom, hogy az emberek olyanok, amilyenek, és szeretném továbbra is magamat adni. Aztán, hogy ehhez a többiek, hogy viszonyulnak, azt nem mindig tudom befolyásolni. Persze nem fogom feladni a barátkozást, továbbra is próbálkozni fogok.
Újdonság volt, hogy igent mondtam egyetemi bulira, és nemet a tökéletességre. Először próbáltam ki az óriáskerekezést, és csináltam saját készítésű ajándékot a páromnak, ami nagyon meghatotta. Most kaptam először termoszt, amire nagy tea rajongóként, már régóta vágytam, ráadásul cuki baglyos, mert anyukám tudja, hogy szeretem a baglyos dolgokat. Magammal kapcsolatban rájöttem, hogy szeretem a tisztaságot és a rendet magam körül, és, hogy erre háklisabb vagyok, mint gondoltam. Valamint már nem vagyok olyan rest, mint régen. Már nem tudok hosszú napokig csak ülni és lesni ki a fejemből, hanem meg kell mozdulnom, csinálnom valamit.
A művelődés terén, szeretném ebben az évben elolvasni az Ármány és kézfogót, amire gyakorlatilag egész évben vártam, és már meg is rendeltem, ahogy az Éjfél kisasszonyt is. Bár Clary történetét abbahagytam a harmadik után, mert úgy éreztem nekem így teljes, a Pokoli szerkezetek igazi kedvenc lett. Éppen ezért nagyon kíváncsian várom az írónő új sorozatát, amiben állítólag Tessa is szerepel. Ezenkívül listámon van még a Blackmoore és a Megölni Sarait. Filmekkel kapcsolatban érdekesnek ígérkezik a Szépség és a szörnyeteg, valamint az új Star Wars filmet is biztos megnézzük barátommal. 
Most már tényleg le kell tennem a nyelvvizsgát idén, ehhez segítség lehet egy Erasmusos diák, ha összeszedem a bátorságom és beszélek vele. És persze a diploma megszerzése a legfőbb célom az idei esztendőre. Emellett jó lenne munkát találni és továbbra is foglalkozni az írással. Várom, hogy újra elkezdődjön a jóga tanfolyam, remélem úgy alakul az órarendem,hogy el tudok majd járni. Mint minden évben, most is szeretnék eljutni egy új helyre. Persze egy külföldi nyaralás az álmom, de igazából bármivel megelégszem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése