január 19, 2017

Kedvenc alkalmazásaim 2016

Már igen régen, még az előző oldalamon írtam mobilalkalmazásokról, azóta viszont sok minden változott, így úgy gondoltam, ideje újra összeszedni, milyen appok segítik a mindennapjaimat.

Emlékeztető - Lady Pill Reminder
Mivel fogamzásgátlót szedek jól jön ez az alkalmazás, aminél be lehet állítani az időpontot, hogy mikor emlékeztessen, és a színeket is lehet variálni, hogy ne legyen túl unalmas egy idő után. Be lehet állítani, hogy milyen típusú gyógyszert szedsz, illetve egy fél évre előre meg lehet nézni, mikor fog megjönni.

Rendszerezés - ColorNote
Sokáig csak azt a sima jegyzetelőt használtam, ami alapból rajta volt a mobilon. De aztán meguntam, hogy nem lehet kategorizálni, különböző színeket beállítani. Na pont erre jó ez az app, amit naptárral is össze lehet kötni, hogy emlékeztessen, illetve a bejegyzéseket ki lehet tűzni a mobil értesítősávjába, hogy mindig lássuk. Lehet címet adni, jelszóval levédeni, és különböző szempontok alapján rendszerezni. Szeretem, mert egyszerű, látványos és áttekinthető.

Inspiráció - Instagram
A képiség, a fotózás mindig is fontos volt számomra, így szeretek ihletet és motivációt szerezni. Ez az a közösségi oldal, amit újabban a legtöbbet használok, leginkább természet és recept oldalakat követek, illetve pár számomra inspiráló életmód oldalt. Mindig felülvizsgálom a követéseimet, hogy ne szaporodjanak el túlságosan, és egy lentebb említett alkalmazással limitáltam az időt is, amit rajta töltök, mivel a tumblr példájából már tudom, hogy az ember mennyi időt eltud tölteni a képek közötti böngészéssel, anélkül, hogy észrevenné.

Unaloműzés - Mahjong Titan
Nem vagyok az a típus, aki állandóan a telefonján lóg, de mindenkivel megesik, hogy túl sokat kell várnia a buszra, vagy annyira unalmas az óra, hogy belealszunk. És nem tudunk könyvet olvasni. Na ilyenkor szoktam előkapni ezt a kis játékot, ami hosszú évek óta a kedvencem. Ezt a verziót azért szeretem, mert sok variáció van rajta, így jó ideig eltart, míg a végére ér az ember. Valamint nem kell újrakezdeni az egészet, ha fennmaradt pár kocka.

Nem az a típus vagyok, akinek könnyen megy a meditáció és a gondolatai kikapcsolása, így jól jön egy kis irányítás. Ez egy elég egyszerű applikáció, ahol különböző szintek vannak, és ahogy haladunk előre egy perccel nő a meditálási idő. Rövid idővel kezdi, és mindig ad egy képet meg egy mantrát, inspiráló idézetet. Nekem némelyik nem tetszik, így váltogatok, de alapjában véve hasznos, és hangjelzést ad, ha letelt az idő, valamint emlékeztet minden nap, hogy meditáljunk.

Tanulás - Quizlet
Főleg a szótanulásnál használtam, és nagyon hasznosnak találtam, mert különböző módszerekkel lehet tanulni. Kiegészítés, teszt, játékok, és a kedvencem a kártyák. Ezeket könnyen lehet használni mobilon, és internet sem kell hozzá. Saját listákat is létrehozhatunk, és hangosan is meglehet hallgatni, hogyan kell kiejteni a szavakat, úgyhogy ez az applikáció sok mindenre jó.

Koncentráció - AppDetox
Ezt az alkalmazást azért telepítettem, mert észrevettem, hogy túl sok időt töltök instán, amit hasznosabban is eltölthetnék. Így beállítottam egy napi fél órás limitet, és menet közben is emlékeztet, hogy le fog telni az idő. Aszerint is lehet limitálni, hogy melyik napszakban nem szeretnénk figyelemelterelést.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése