december 29, 2016

2016 kedvencei

Igen tartalmas év volt ez a mostani. A nagyvilágban is sok minden történt, és az én személyes életemben úgyszintén. Fejlődtem, a végére kicsit letörtem, de kétségtelenül új élményekkel gazdagodtam. A mostani évösszegző bejegyzésben összegyűjtöm, mik voltak a kedvenc új felfedezések, helyek, könyvek stb.

Könyvek
Sosem olvastam el még annyi könyvet egy év alatt, mint most. És ezek között szerencsére jó sok kedves olvasmány szerepelt. Például a Rengeteg, ami teljesen magába szippantott, olyan volt, mintha kicsit visszarepültem volna a gyerekkoromba, tetszett az egyedi világa, és a szerelmi szál is, amire nem számítottam, de megdobogtatta a szívemet.
Másik meghatározó élmény az Utas és holdvilág volt, ami már régóta ott szerepelt a listámon, de akkor kezdtem bele végül, mikor az Elle-hez adták. Sőt barátom is elolvasta, pedig ő nem könyvmoly, mint én. Annyira magamra találtam ebben a könyvben. A főszereplő érzései, gondolatai, és aggodalmai ma is aktuálisak. Remek utazás volt.
Örültem, hogy jó erotikus, romantikus könyvek akadtak a kezembe, mint a Lebegés, és az Egy font hús. Egyik sem tökéletes, mégis teljesen kikapcsolt és szórakoztatott. Gyorsan haladtam velük, élveztem az olvasást, és hatottak az érzelmeimre.
A Silber egy olyan könyv, illetve sorozat, ami sokáig várt rám. Márciusban futottam bele egy könyvesboltban, és egyből meg is vettem, pedig én ilyet nem szoktam. Viszont más kötetek a háttérbe szorították, egészen addig míg ősszel meg nem jelent a második rész. Visszaidézte az írónő másik és mai napig kedvenc sorozatát, az Időtlen szerelem trilógiát, jókat nevettem rajta, és beleéltem magam a történetbe.
Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból az utóbbi idők legkedvesebbike, az Ambrózy báró eseteinek második része. Imádok mindent a történetben és alig bírom kivárni, hogy a harmadikat a kezembe vehessem a nyelvvizsga után. Mili kedvenc főhősömmé vált, és a báróval ők a könyves OTP-m, annyira szeretném, hogy összejöjjenek. Az írásmód, a helyszínek, a csavarok, órákig tudnék áradozni a sorozatról.

(kép forrása: IG niki_balassa)

Filmek
Két nagy kedvenc jutott eszembe, az egyik a Me Before You, amit előző nyáron olvastam, és bizony kicsit meg is ríkatott, pedig nálam ez elég ritka. Más volt a film, mint a könyv, ami természetes, de mégis elég jól visszaadták a történéseket, és bizony a filmen is jó alaposan elbőgtem magam, még a könyvolvasásnál is jobban, amibe az Imagine Dragons zenéje is belejátszott. Mindkét színészt nagyon kedvelem, úgyhogy előre tudtam, hogy szeretni fogom ezt az adaptációt. Lou ruhatára pedig inspiráló. Egyrészt a színessége, másrészt az önazonosság miatt is.
Másik kedvenc filmem a 2016-os évből a Zootopia. Rajzfilmek általában már nem izgatnak annyira, de erről az első pillanatban láttam, hogy jó lesz. Többször is megnevettetett, és a párosba is beleszerettem, új "ship"-et avattam.

Zene
Az egyetemi napok egy jó élmény volt, ahogy buliztam a Brains-re és ezzel meg is szerettem a zenekart. Adele új albumát is sokat hallgattam, a kedvenc énekesnőm most sem okozott csalódást. Nagy felfedezés volt Melanie Martinez pár száma, amiket rongyosra hallgattam. Az Oh Wonder egyből az mp4-emen landolt, teljesen megnyugtat a hangjuk. Emellett volt még három különálló szám, ami meghatározó volt az évben, és amiket be is másolok.
Felfedezések
Nagy élmény volt a Dunakanyar felfedezése, az a kilátás szerintem Magyarország legszebbje. Új kedvenc sorozatot avattam a Luciferrel, ami most az első számú nálam. Először próbáltam ki a sütőtökrémlevest, ami hihetetlenül ízlett. Csokik terén pedig a mentolos és kókuszos ritter lett a kedvencem. Barátom talált rá az AÉS-ra, ahol egy emlékezetes reggelit fogyasztottunk el. A Villa Gréta Siófok fagyijai a legeslegjobbak. És ha már Siófok, a Golden Bridge brownie-ja sok év után a megszokott minőségben varázsolt el újra. És a Téli Fagyi változatlanul kedvenc reggeliző és sütiző hely. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése