november 03, 2016

4 must do betegség alatt

Az ember mindig tanul valamit, én most éppen azt, hogy ha a szerelmem beteg, ne ölelgessem és puszilgassam, mert akkor elkapom tőle. Na de mit csinál a blogger, ha gyógyulgat? Kipattan a fejéből egy bejegyzésötlet. Így hát összeszedtem öt dolgot, amit be kell tartanunk, mikor gyengélkedünk, annak érdekében, hogy gyorsabb legyen a gyógyulás.

1. Muszáj sokat inni
Ez talán a legfontosabb, pláne ha lázunk is van, mert akkor rengeteg folyadékot vesztünk, amit muszáj pótolni. Amikor az embernek nincs ereje, a legegyszerűbb, ha magunk mellé készítjük az ágyba. Hogy ne legyen unalmas a sok folyadékpótlás, igyunk különböző gyógyteákat (kamilla, csipke, hársfa, gyömbér), vagy gyümölcsleveket. 

2. Muszáj enni
Ha elkaptunk valamit, nincs étvágyunk, de ha nem eszünk, attól csak még gyengébbek leszünk. Ami ilyenkor jól esik szerintem mindenkinek az egy jó hús vagy akármilyen leves. Szépen, lassan, nyugodtan csipegessünk, akár az ágyban fekve is, és figyeljünk a sópótlásra is.

3. Muszáj pihenni
Elég bosszantó tud lenni, mikor az embernek nincs ereje semmihez, pedig lenne dolga, munkája, de csak feküdni tud, olyan gyenge. Viszont ezt nem lehet kikerülni, nem szabad felidegesítenünk magunkat rajta, és ha rászánjuk az időt a pihenésre, gyorsabban felépülhetünk. Ha csakazértis módon belekezdünk valamibe, csak még jobban legyengülünk. Használjuk ki ezt az időt, mert ilyenkor átgondolhatunk pár dolgot az életünkben, és akár jól is kijöhetünk ebből a történetből. Van, hogy a betegség lelki eredetű, és ilyenkor jót tesz egy kis szünet, hogy tisztábban lássuk a dolgokat, és értékeljük a jó dolgokat. Ha pedig már kicsit erősebbek vagyunk, még filmekre, könyvekre is szánhatunk időt, így élvezetes a gyógyulás.

4. Muszáj pótolni a vitamint
Segíteni kell a szervezetet, gyümölcsökkel, de legalábbis gyümölcslékkel, és extra vitaminokkal. Ezek a megelőzés miatt is kellenek, de ha már megtörtént a baj, mindenképpen kell egy vizitet tenni a patikában. Nem kell mindenért gyógyszert bevenni, jó ha dolgozik kicsit a szervezet, de egy kis C vitamin nem árthat.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése