szeptember 28, 2016

A nap bloggere voltam

Először el is kerülte a figyelmemet, de annál nagyobb volt az öröm, mikor megláttam, hogy én vagyok a nap bloggere a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége facebook csoportban. Eddig kerültem magát a felületet is, meg az ilyen dolgokban való részvételt, de ahogy a való életben, úgy itt szeretnék nyitni új dolgok felé. Úgyhogy itt vannak a kérdések, amiket ezúton is köszönök.

1. Általában az ilyen blogok elindítását kiváltja "valami". Nálad mi volt ez a dolog?
Már elég régóta írok blogot, sokáig g-portalon voltam, és eléggé személyes vonalon mozogtam. Vonz az írás, blogon és történeket szintjén is, így adott volt, hogy valahol ki kell fejeznem magamat, és mivel én is aktív blogolvasó vagyok, megjött az ihlet, hogy én is kipróbáljam magam. 

2. Említed a blogodon, egy bejegyzésben, hogy erős szálak kötnek a fotózáshoz, művészetként éled meg. Melyik a legkedvesebb, saját készítésű fotód? Fel tudod idézni, mit éreztél abban a szituációban, amikor kattintottál?
Nehéz csak egy képet kiemelni, de ahogy ezt a kérdést olvastam, beugrott egy kép, lehet csak az ősz miatt. Maga a fotó önmagában nem is annyira érdekes, de az egész nap nagyon feltöltött, ez volt az első őszi barangolásom a rég vágyott Nikon-ommal, teljesen flow-ba kerültem, ahogy sétálgattam a városban. Erről a képről van szó.

3. Ugye te nagyon élvezed az életet?
Hát ez így nem teljesen igaz, de igyekszem. Volt egy pánikrohamos, elég nehéz periódus az életemben, aminek feldolgozásában segített a pozitív életszemléletre váltás, és ilyen szempontból a blog is részben terápiás számomra. 

4. Azt írod, szabadidődben sokat álmodozol. Miről szoktál leggyakrabban álmodozni?
A saját életemről. Másokéról. Főleg régebben volt rám jellemző, hogy elképzeltem különböző életeket és világokat magamnak, azóta inkább a történeteim szereplőivel kapcsolatban fantáziálok, és a saját álmaimat igyekszem meg is valósítani. Mert ahogy Dumbledore is mondta: Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.

5. Melyik az a dal, ami kifejezi, hogy MOST mit érzel? Mondjuk legyen a MOST a Nap Bloggere bejegyzés írása közben. 
Nehéz elvonatkoztatni attól a daltól, amit éppen hallgatok, de mindenképpen valami örömteli dal dukál, mondjuk az Up&Up a Coldplay-től.


6. A Hétindító pozitív posztokat angolul írod. Ennek mi az oka?
Hát igen ez érdekes kérdés, először magyarul kezdtem írni, de aztán rájöttem, hogy a plusz fordítgatás sok időt elvesz, és egyébként is van, ami egyszerűen jobban hangzik angolul. A képek, amiket találok is, sokszor ezen a nyelven vannak, így egységesebb lesz a bejegyzés. 

7. Szeretnél komolyabban megtanulni fotózni vagy megtartod hobbinak?
Gondolkodtam rajta régebben, de szerintem megtartom hobbinak, elég, hogy nekem és a családomnak örömet szerzek ezzel. Amire pénzt szánnék, és amit tanulnék, ha úgy adódik, az inkább az írás.
2 megjegyzés: