augusztus 20, 2016

Tippek, ha egyszerűen minden túl sok

Van, hogy túl sok minden történik, van hogy annyi rossz hír özönlik ránk a hírekből, hogy az érzékeny lelkek könnyen úgy érezhetik, nem bírják tovább. Kérdés, hogy mit tehetünk ilyenkor? Fontos, hogy törődjünk magunkkal, néha magunkat kell előtérbe helyezni és ez nem önzőség, hanem szükséglet.

1. Detox
Kapcsoljuk ki a számítógépet, a tv-t, mert néha ez a legjobb dolog, amit tehetünk. Helyette sportoljunk, rajzoljunk, olvassunk, számtalan módon leköthetjük magunkat, és ezáltal tényleg befele figyelünk, nem pedig azzal leszünk elfoglalva, ki milyen képet rakott fel instára. Persze ez nehéz, és gyakorlás kell hozzá, hogy tényleg függetleníteni tudjuk magunkat az internet káros hatásaitól.

2. Vissza a természethez
Hasznos lehet, ha kimegyünk kicsit sétálni, ezáltal felfrissülünk, és visszatalálunk a jelenbe. Érintsük meg a fákat, növényeket, és nyugodjunk le.

3. Egyedüllét
Merjünk egyedül lenni, és ha introvertáltak vagyunk, merjük felvállalni, hogy igenis jobban érezzük magunkat ha elvonulhatunk. A meditáció, naplóírás bármilyen magányos tevékenység gyógyító hatású. Fontos, hogy egyedül is jól tudjuk érezni magunkat, mert a függetlenség egy párkapcsolatban is jól jöhet. És ha már egyszer megbarátkoztunk a magánnyal, azt a magabiztosságot senki nem veheti el tőlünk.4. Érzékek
Ha jó illatokat, ízekkel vesszük körbe magunkat az fokozza a jó közérzetet. Ezek a kellemes érzetek mindenkinek másban nyilvánulnak meg, van akinek egy forró fürdő egy vanília gyertyával, van akinek egy jó csokis zabkeksz, van akinek egy Vivaldi szám. Ezek apró dolgok, ha megtanuljuk értékelni őket, kielégítőbb lehet az életünk. Nem kell sokat költeni, hogy a luxus érzetét belecsempészzük a mindennapokba.

5. Szeretteink
Fontos, hogy tudjuk, hogy igenis van valaki, akinek fontosak vagyunk, és ne féljünk tőlük segítséget kérni, kezdeményezni. A közösségi idő az idők kezdete óta fontos része az életünknek és kimutatták, hogy aki kielégítő társas kapcsolatokkal rendelkezik tovább él és boldogabb. Ha valaki tudtunkra adja egy nehéz időszakban, hogy szeret bármi is történjék, és hogy értékesek vagyunk az rengeteget segíthet. Ha személyesen nem tudjuk őket elérni, már egy telefonbeszélgetés is több a semminél.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó tippek, főleg a másodikkal és a harmadikkal tudok nagyon egyetérteni. Semmi sem nyugtatja meg jobban az embert egy szép, hosszú erdei sétánál, ahol egy kicsit egyedül maradhat a gondolataival és rendezni tudja magában a dolgokat. :) Szerintem nagyon relaxáló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, múltkor csak egy kis erdőszakaszon sétáltam, ahogy barátomért mentem az állomásra, de már az is teljesen más világba repített. :)

      Törlés