augusztus 04, 2016

Nekem a Balaton...

Eljött végre a nyaralás, amikor is barátommal Siófokra mentünk. Azért nem voltam annyira ideges emiatt, mert olyan helyre mentünk, ahol már jártam két ízben is, ismertem az apartmanos nőt, tudtam, hogy rendes. Nagy mázlink volt, mert pont kifogtunk egy olyan hetet, amikor végig jó idő volt. Persze a Balaton vize, az előzetes viharok miatt lehűlt, de hétvégére már az is teljesen kellemes lett, és matracon, meg rövid időre előtte is belementem. 
Az első két nap étteremben ettünk, ami szintén egy olyan hely volt, ahol már jártam korábban. Szerencsére még most is olyan jó, mint anno, így bátran tudom ajánlani a Golden Bridge Steakhouse-t, de vigyázzunk, mert hatalmas adagokat adnak. Viszont gond nélkül el is csomagolják a maradékot. Ami a kedvencem itt, azok a desszertek, olyan brownie-t ettem már többször is, hogy megszólal, tényleg fantasztikus, ahogy a csokis, citrusos pohár is. De minden más is, amit itt ettem én, vagy a családom, ízletes volt, beleértve a koktélokat is. 
Amikor pedig a strandon étkezünk a Kivi Büfét választottuk. Ez a hely egyszer már bevált nekem, és azóta is ide járok. Mivel érzékeny a gyomrom, nem mindegy, hogy milyen kaját eszek a strandon, de ettől még sosem voltam rosszul. Jól néznek ki az ételek, nem azt mondom, hogy eget rengető a minőség, de még mindig ez a legjobb, ahol jártam. Mondjuk így is kerültem az olajos kajákat, mert a lángos azért elég tocsogós, és még egy kritika, hogy pizzát, kenyérlángost, csak egy óra után kezdenek el szolgálni, és még akkor is várni kell rá. 
Mivel jó idő volt, leginkább a parton voltunk, egyszer mentünk be a városba, a  víztoronyhoz, és egyszer Füredre. Egyik este kipróbáltuk az óriáskereket, most pont kifogtam, hogy akkor van, amikor én nyaralok. Még sosem ültem ilyenen, úgyhogy nagyon vártam, és azt mondom abszolút megérte a pénzét, mert ötször körbement, a tetején megállt, így fotózni is tudtam a naplementét, tényleg szép volt a látvány. Egyedül annyi bajom volt, hogy a zene a várakozónál nagyon hangosan szól. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése