június 02, 2016

Zenei kérdések

A híresebb zenés-filmes videókat készítő youtube-osok körében indult el futótűz szerűen ez a kis tag, és én is kedvet kaptam hozzá, hiszen a zene fontos része az életemnek.

1. Egy dal, ami jellemez engem
"Én csak utazom
felhevült, hazátlan utakon
mutatom magam, az unalom
lassan magamban kutatom,
hogy hol van van a nyugalom,
hol, melyik vonalon szalad el,
az a kicsike gőzös a folyamon,
ami elszállítja a hátamon
a látszatot, hogy elvagyok, megvagyok, átkarol a szánalom..."
Biztos van más és biztos van jobb is, de most ez jutott eszembe. Egyik órán egyetemen a kedvenc dalszövegünkből kellett részletet hozni, és én csak annyit tudtam, hogy valami Szabó Balázs megfelel, azon belül pedig végül erre esett a választásom.

2. Egy dal, ami kifejezi mit érzek most
"Oh, here comes trouble
 Put your helmet on, we'll be heading for a fall
 Yeah, the whole thing's gonna blow  [...]

Everything's gonna be okay 
Oh, I keep telling myself, "Don't worry, be happy" 
Oh, you keep telling yourself, "Everything's gonna be okay"

Azért szeretem ezt a számot, mert benne van egyrészt az is, hogy jön a baj, ugyanakkor az is, hogy minden rendben lesz. És valahogy én is mindig ilyen ambivalens érzésekkel viseltetek a világgal szemben.

3. Egy dal, amit nem tudok kiverni a fejemből
Mindig van több is, de ez már egy ideje megy, mert jól kifejezi szerintem egy pár életét, milyen egyszerűen lehet a mennyből a pokolba jutni, és fordítva, és a klip is sokat hozzáad a szám hangulatához.4. Egy dal, ami boldoggá tesz
Úgy látszik, most ilyen populáris vonalon mozgok, de nem tehetek róla... Sokáig nem értettem miért olyan jó ez a szám, aztán elkapott egy hangulat, aminek köze lehetett talán a The Big Bang Theory szereplőinek flashmobjához is, mindenesetre onnantól végigkísérte a nyaramat, és a mai napig táncra akarok perdülni, ha meghallom.

5. Egy dal, ami szomorúvá tesz
Valószínűleg azért, mert a dal a fejemben összefonódott a Csellengőkkel, és mikor meghallom, mindig szomorú sorsok jutnak eszembe, egy időben rendesen elsírtam magam.

6. Egy dal, ami megnyugtat
Ilyen sok van szerencsére, gyűjtöm is valahogy félig tudatosan ezeket, legújabb felfedezésem pedig az Oh Wonder egy-két számomra eddig ismeretlen száma. 

7. Egy dal, amitől harcolni akarok
Kapásból három dal is eszembe jutott az Imagine Dragonstól, sokáig vaciláltam, de muszáj megemlítenem a másik kettőt is, a Warriorst és az I'm so sorryt. Mikor ezt a fenti számot hallom, mindenféle epikus jelenet játszódik le a szemem előtt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése