június 30, 2016

These times are hard, but they will pass - part III.

Ezekben a nehéz időkben pont vizsgára készültem, ami így elég nehezen ment, szerencsére mindig korábban elkezdtem a tanulást, így ekkora már nagyjából tudtam a dolgokat. Kicsit örültem is, hogy eljöhetek otthonról, mert így szüleim nyugodtan megbeszélhették a dolgokat, és kisírhatták magukat. A címben idézett nehéz idők talán akkor kezdtek elmúlni, mikor másfél óra után egy ötössel jöttem ki a felelésről. Ennek szüleim is örültek, hallottam a hangjukon, hogy tényleg büszkék. 
Másnap vásároltunk, ahol találtam egy szép nyári ruhát, de még mindig ott voltak felettünk a nagyszülők által ránk nehezedő anyagi gondok. Apa és egyik testvére négy napon át reggeltől estig mentek egyik helyről a másikra, mint a mérgezett egér, enni nem volt idejük. Teljesen megértem szüleimet, hiszen nem azért rakják félre a pénzt, hogy a szüleik rossz döntésére költsék.
De apa és én is hittük, hogy ez valahol még vissza fog jönni. Az életfelfogásom segített át ezen az időszakon, mert tudtam, hogy minden rossz után, ott vár a következő sarkon a jó. Persze ennek ellenére rossz volt a hangulat otthon, nem aludtam jól, szerettem volna letudni a temetést, közben meg féltem is tőle, mert még nem voltam ilyenen, és nem tudtam mire számítsak. 
Az említett napon a készülődés elég idegesen zajlott, és mikor ott voltam sem tudtam mihez kezdjek magammal, jobbára csak ott álltam, míg anya oda nem hívott magához, hogy legyek mellette. Az egész szertartás olyan abszurd volt, mintha nem is lenne valós, csak álmodnám az egészet a pappal, a koporsóval. Utólag örülök, hogy apa mögött foglaltunk helyett, mert így legalább nem láttam az arcát. Voltak pillanatok mikor én is majdnem elkezdtem könnyezni, pláne, hogy anya is mellettem itatta az egereket, és a koporsóra írt név is megegyezik apukáméval, de összeszedtem magam. Fura nekem a halotti tor is, és összességében ez az egész nem a halottról szól, hanem a hozzátartozókról, hogy ők tovább tudjanak lépni. Én hiszem, hogy nagyapám már egy jó helyen van.
Miután letudtuk ezt a szertartást végre elkezdtek visszaállni a dolgok a megszokott kerékvágásba, végre egy hét után találkoztam a szerelmemmel is. Letudtam a félévet, minden jegyem ötös lett, kiolvastam egy remek könyvet, újra tudtam a jó dolgokra koncentrálni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése