május 26, 2016

Az én motivációim a mozgásra

1. Leküzdeni végre a lustaságot
Sajnos hajlamos vagyok rá. Hogy csak üldögéljek, akár napokig is, és teljesen jól érezzem így magam, Igaz újabban azt vettem észre, hogy egyre jobban zavar, ha huzamosan nem csinálok semmit, mert már ott van bennem a gondolat, hogy csinálhatnék többet is. És azt is tudom, hogy ha mozogtam, utána jobban érzem magam, egyrészt testileg, másrészt fejben is, mert tudom, hogy tettem valamit az egészségemért. Már épp eleget ültem a seggemen, ideje változtatni, mielőtt késő lesz. Most van itt ennek az ideje, most vagyok fiatal, ha nem most adok bele mindent, és hajszolom magam, akkor mikor?

2. Hogy ne hívjanak többé gyengének
Unom, hogy nincs erőm, és az anyukám is több bevásárlószatyrot bír cipelni, mint én. 

3. Hogy ne halogassak többet
Ez a legnehezebb, és biztos vagyok benne, hogy minden egészséges életmódba belekezdő ember szembesül vele. "Tegnap edzettem, így ráér holnap is", "Majd újévkor elkezdem" stb. Ez is a lustasággal függ össze, és ezt is szeretném leküzdeni.

4. Mert jó móka
Aki sportol szerintem boldogabb. Nem feltétlenül, de kétségtelenül hozzáad valamit az életünkhöz, és mozgáskor endorfin szabadul fel, így a stressz is csökken az ember életében.

5. Lecsendesedés
Azért is szeretnék mozogni, hogy kikapcsoljam az agyam, mikor az élet nehézzé, és bonyolulttá válik. Mikor jógázom, a belső rezgéseimre figyelek, de ha ez éppen nehezen megy, akkor is a pózok kivitelezése köt le, és nem gondolok a problémákra. Szerintem mindenkinek szüksége van ilyesfajta kikapcsolódásra.6. Mert az élet többi területére is kihat
Sokszor hangoztatják, hogy aki gyermekkorától sportol, az kitartóbb, jobban kézben tudja tartani az életét, és a vereségeket is jobban kezelik. A tudat, hogy valamilyen sporttal kapcsolatos dologban sikert értem el, erőt adna másban, pl. a tanulásban is.

7. Hogy bizonyítsak
Persze leginkább magam miatt csinálnám, de tudom, hogy a szüleim a lusta énemet ismerik, és kicsit mindig cinikusak, például mikor jógamatracot vettem. Szeretném bizonyítani, legfőképpen saját magamnak, hogy kitartó vagyok, és végig tudok vinni valamit. Valahol belül tudom, hogy képes vagyok rá, csak elő kell hoznom. Azt is szeretném bizonyítani, hogy csak azért mert kicsi és vékony vagyok, nem azt jelenti, hogy gyengébb is, mert a méret nem számít. 

8. Hogy meg tudjam védeni magam
Igen, sajnos egy olyan világban élünk, ahol a nőknek mindig a hátuk mögé kell nézni, és ahol szörnyűségek történhetnek bármelyik nap. Nem így élem az életem, nem erre gondolok, de ettől még ez így van, és szeretném ha lenne erőm megvédeni magam, vagy akár a szeretteimet, ha ne adj Isten arról van szó. Ez plusz magabiztosságot is adna.

9. Mert szeretném jobban uralni a testemet
Utálom mikor fáradt vagyok, és úgy érzem nincs energiám. Persze ez sportolás mellett is előfordulhat, mindenkinek vannak rossz napjai, de akkor is, néha úgy érzem gyenge vagyok, és ez idegesít, szeretném érezni az izmaimat, az erőmet, hogy mi is rejlik bennem. Az, hogy mennyit mozgok, hogyan táplálkozom, és hasonlók, azon dolgok közé tartozik az életben, amit tudok befolyásolni.

10. A túrázás miatt
Imádom a természetet, de mindig elriaszt a sok séta, a szintemelkedés, és szeretnék már úgy nekivágni a természetnek, hogy tényleg tudjam élvezni, amit látok, és ne arról szóljon, hogy nem bírom és kifulladtam. 

11. Hogy legyenek céljaim
Mikor az ember elkezd mozogni, mindig van valami amit vár, egy újabb elérni kívánt cél. Erre is szükségem van, mert néha úgy érzem, csak tengődöm, és nincs különösebb vágyott cél előttem. Ha pedig elérném, amit kitűzök, legyen az akármilyen kis haladás is, pozitív élmény lenne, magabiztosabbnak érezném magam.12. Hogy jól induljon a nap
Újabban azt vettem észre, hogy reggeli pacsirta vagyok. Éppen ezért, szerintem nekem az feküdne jobban, ha reggel edzenék, és így jól indulna a napom is, felpezsdülne kicsit a vérem, és jó lenne a tudat, hogy 8 óra előtt már többet tettem, mint sok ember egy egész nap alatt. 

13. Hogy életmódot váltsak
Mindig van hova fejlődni, és szeretném elérni azt, hogy a jóga és társai ne csak az erőfeszítésről és a fájdalomról szóljon, hanem élvezni és tudjam, valamint, hogy tényleg beépüljön az életembe. Persze ez csak gyakorlással lehetséges. 

14. Hogy úgy bújhassak ágyba, hogy tudom elértem valamit

15. A cuccok miatt
Tumblr-ön futok bele mindig csodásan kinéző futócipőkbe, toppokba, és szeretném kiérdemelni, hogy én is vehessek ilyet. Persze most is beruháznatnék egy ilyenbe, de addig nem lenne értelme, míg ténylegesen le nem tettem valamit az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése