március 17, 2016

Öt dolog amit megtanultam, ahogy idősebb lettem

1. Mindenhez idő kell. Legyen szó tanulásról, edzésről, vagy épp arról, hogy túl akarunk tenni valakin, minden időbe telik. Nehéz nem türelmetlennek lenni, hisz a mai világ is arra tanít, hogy tiéd lehet minden most és azonnal, de a dolgok nem így működnek. Ezt el kell engedni, és pont a folyamat, a valamihez vezető út a lényeg.

2.  Más emberekben nem találsz megoldást. És válaszokat. Ezek mind benned vannak. Egy ideig lehet, hogy tényleg jobban érzed egy másik ember miatt, és ebben nincs is semmi rossz, de meggyógyítani csak magadat tudod, és ha nem vagy jóban magaddal, ha a másik elhagy esetleg, megint össze leszel törve, és egy így fog menni mindaddig, míg meg nem tanulod szeretni önmagadat.

3. Mindig lesznek rossz napjai az embernek, ez teljesen normális. Nem lehet mindig a toppon lenni, az már nem mentális egészség, hanem badarság. A negatív élményekből is lehet és kell tanulni, és a rossz dolgok döbbentik rá sok esetben az embert, hogy értékelje a jókat is. 

4. A változás elkerülhetetlen. Nagyon nehéz elfogadni, hogy néhány ember az életünkben csak átmeneti, és el kell őket engedni. Ez különösen akkor nehéz, ha nagy hatással voltak ránk. De úgy kell erre gondolni, hogy minden okkal történik, az is, hogy pont ő lépett be az életbe, és a távozása lehet, hogy jó dolog is, de ezt csak nagyobb távlatból érezhetjük így, ezért is kell itt is a türelem. A változás jó, mert általa előbbre juthatunk.

5. Az emberek sokkal kevésbé foglalkoznak veled, mint gondolnád. nekem a tinédzser éveimet nagyban meghatározta, hogy mikor bementem egy terembe, attól féltem, hogy mások mit olvasnak le és biztos megítélnek. De valójában mindenki a saját problémájával és életével van elfoglalva, és lehet, hogy ők is épp ilyenektől tartanak. El kell fogadnod a hibáidat, és akkor senki nem használhatja őket ellened. Valójában minden tőled függ, te alakítod a világodat, és ha eltudod engedni a másikat, csak magaddal, a saját fejlődéseddel foglalkozol.. na akkor kezdődnek a csodás dolgok.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése