január 13, 2016

2016

Visszatekintve az elmúlt évre leginkább az okozott kihívást, hogy kitartsak amellett, amit elkezdtem, ne veszítsem el a motivációmat. Továbbá, hogy ne agyaljam túl a dolgokat a magánéletemben, ne gondoljak túl mindent, ne idegeskedjek annyit. Úgyhogy a lelkiek terén szeretnék kitartóbb és nyugodtabb lenni. Többet kellene megállni, meditálni, és lassabban csinálni mindent. 
Ami a többi dolgot illeti, már ráléptem a haladás útjára, mert korábban csak tespedtem, és a lustaságom nem is zavart. De aztán éreztem, hogy ez így nem jó, csak egy idő után megint elengedtem a dolgot. Amire szükségem van az több mozgás, legyen szó akár egy kis sétáról, valamint egészségesebb étkezés. A legjobb az lenne, ha naponta tudnék tornázni vagy jógázni, de úgy elég nehéz ha szobatársam állandóan bent van. De valahogy megoldom, mert kell az energia és az izom.
A karrierre átnyergelve ez egy elég kemény év lesz, és az lesz a legnehezebb, hogy emellett a többi területre is odafigyeljek. Muszáj lesz nyelvvizsgát szereznem spanyolból, ha időben le akarok diplomázni, és elkezdődnek a szakmai gyakorlatok is, ahol nagyon oda kell raknom magamat, mert akkor esetleg később munkám is lehet valamelyik helyen. A nyelvet gyakorolni kell, és még többet gyakorolni, valamint tanárhoz kell járnom. Továbbra is azt fogom tenni, hogy körülveszem magam szép színes dolgokkal és motivációval, de a legfontosabb, hogy arra emlékezzem, hogy szeretnek és támogatnak. Arra fogok gondolni, hogy amúgy is szeretem a spanyolt és a nyelvtanulást.

Szerintem a legnehezebb az lesz, a dolgok összehangolása mellett, hogy ne piszkáljam a körmöm és a bőröm, ha elkap az idegesség. Már a legelső alkalomnál elejét kéne venni a dolognak, és valahol máshol levezetni az idegességet, mondjuk épp mozgásban. 

Ebben az évben el szeretném és fogom is olvasni a könyveket, amiket karácsonyra valamint szülinapomra kaptam. Leginkább a Rudnay-gyilkosságokat várom, illetve jó lenne elolvasni mondjuk egy Dan Brown könyvet, és azt a Salinger kötetet, ami már régóta a várólistámon van, a Magasabbra a tetőt. Filmek terén kíváncsi leszek az új Szemfényvesztőkre, de jelenleg a rajzfilmek izgatnak a legjobban, a Szenilla nyomában, utána a Kis kedvencek titkos élete és esetleg a Zootropolis. 
Jó lenne elutazni valami erdős helyre ősszel, és sok - sok képet csinálni. A Balaton is tervben van, mint mindig, idén Balatonlellére pályázom, a barátommal, valamint örülnék neki, ha idén is lenne egy adventi vásár, legyen mondjuk Eger, barátom azt mondja az is nagyon szép. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése