december 09, 2015

Karácsony tag

Imádom a karácsonyt, igazi fanatikus vagyok, és már csináltam hasonló teszteket, de ez kimaradt úgy emlékszem, ezért most szeretnék kicsit az ünnepekről írni a kérdéseken keresztül. A tag-et egyébként a Pillecukor blogon találtam.

1. Mivel hangolódsz az ünnepekre?
Leginkább karácsonyi zenékkel és díszekkel, semmi meglepő. Már novemberben, sőt akár októberben a White Christmast dúdolom, és alig várom, hogy eljöjjön az ünnep és felkerüljenek a fények. Emellett gyertyát gyújtok, és lecserélem a háttérképeket a technikai kütyükön.

2. A "csintalan" vagy a "rendes" listán szerepelsz?
Őszintén úgy gondolom, hogy a rendesen, eléggé jó kislány típus vagyok, de szerintem ezzel semmi baj, nem ciki, és nem zárja a ki, a "rosszalkodást" sem, a vagányságot és a többit. Jól tanulok, igyekszem odafigyelni a szeretteimre, megkínálok mindenkit a csokiból, és ezt a Mikulás is látta. :)

3. Mikor állítjátok fel a fát és ki díszíti?
Mi 24.-én délután díszítünk, az ajándékozás és a családi vacsora előtt. Miután anya hazaér munkából megebédelünk, és pihenünk kicsit, utána kezdjük el, amihez én mindig viszek zenét, és lelkesen énekelek is. Mindhárman díszítünk, néha anyával kívülről korrigálunk és utasítjuk kicsit apát. :) Mindig arany-piros díszeink vannak, a kedvenc összeállításom, mert melegséget sugároz. Már elég régóta nincs szaloncukor a fán, mert rájöttünk, hogy úgy szebb, inkább megesszük külön. :)


4.Milyen csúcsdísz van a fátokon?
Egy sima, átlagos csúcsdísz, arany színű.

5. Követed a karácsonyi trendeket?
Nem igazán, van egy kialakult és preferált stílusom, ami az ünnepeket illeti, és bár mindig járom a boltokat, nézem a cikkeket, nem igazán tudom mi számít karácsonyi trendnek, talán pont azért mert nem is érdekel.

6. Adni vagy kapni szeretsz jobban? Őszintén! :)
Egyenlően, elég eltérő érzésekről van szó, mindegyiknek megvan a maga szépsége. Persze, hogy szeretek ajándékot kapni, pláne ha látszik, hogy gondolkodott rajta az illető vagy olyan, amire vágytam is. Adni nagyszerű érzés, nézni, ahogy felragyog valaki arca, tudni, hogy örömöt szereztél. De ugyanakkor stresszes is, hogy mi van ha nem tetszik neki. Úgyhogy ha valamiért mindenképp választanék, ezért mondanám azt, hogy kapni. 

7. Profi vagy ügyetlen csomagoló vagy?
Nem nézek Pinterest bejegyzéseket órákon át, simán csomagolópapír, esetleg masni játszik nálam, de nagyon élvezek becsomagolni ajándékokat, nem is tudom miért imádom ennyire. Talán azért, mert anyukámmal együtt szoktuk csinálni.

8. Szoktál az ajándékok után kutatni vagy szereted a meglepetést?
Bevallom nagyon kíváncsi típus vagyok, volt is már ebből problémám, és igen, nem egyszer előfordult, hogy kitapogattam az ajándékot abban a bizonyos szekrényben. Elég nehéz megállni, ha az ember már tudja, hol van minden évben. Ám anyukám is cseles, mert van, hogy nagyszüleimhez viszi, vagy már egyből becsomagolja.


9. Ajándékoztál már tovább ajándékot?
Nem, sosem kaptam jelentéktelen dolgokat, mint bor, vagy hasonlók. Nem is kapok olyan hihetetlenül sok mindent, de azt olyan emberektől, akik tudják mit szeretek, vagy konkrétan előtte megmondtam, minek örülnék. 

10. Legemlékezetesebb karácsonyi emlék?
Így konkrétan nem jut eszembe semmi, csak a sok kellemes érzés és pillanat. Mikor anyukám gyönyörű angyalkás láncot adott, mikor anyával a Last Christmas-re táncoltunk díszítés közben, mikor elvonultam a családi hangzavartól Harry Pottert olvasni, mikor fényképeztem útban nagyszüleim felé a kihalt de gyönyörű várost, mikor a szüleim elsírták magukat, mert annyira meghatódtak a meglepetésemtől... Talán, ha választanom kéne ezt az utolsót mondanám.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése