szeptember 06, 2015

Back To School - Tippek pakoláshoz

A koliba pakolás először nehéznek tűnhet, hiszen egy teljesen új környezetben leszel, olyan az egész, mint egy mini költözés. Ezért szeretnék megosztani pár apró és remélhetőleg hasznos tanácsot, amit két év alatt tanultam.

1. Nem kell minden vastagabb és téli ruhádat bepakolni. Teljesen fölösleges, hiszen vagy hazamész hétvégén, de ha nem is, az ünnepekre biztosan. Bőven elég egy váltócipő, egy kabát, és egy-két pulcsi az elején. 

2. Amivel viszont ne spórolj annyira, az a fehérneműk, ne centizd ki, mindig vigyél többet. Hiszen egy nadrágot viselhetsz akár hetekig is, de alsóneműt ugye nem, és jó felkészülni, ha netalántán történne valami kis baleset.

4. Vigyél egy elegánsabb ruhát is, pl. egy blúzt vizsgákra, ha állásinterjúra vagy ünnepségre kell menned. 

5.  A kolis ágyak nem arról híresek, hogy kényelmesek, az alvás pedig nagyon fontos, így ha kell vegyél egy párnát, ami neked megfelel. A nyugodtabb alvás megéri a kis pénzkiadást, és a vizsgaidőszakban ki fog fizetődni a jó alvás. 

6. Nyugodtam vigyél valamit, ami az otthonra emlékeztet, és megnyugszol tőle, és mosolyt csal az arcodra a nehezebb időszakokban. Lehet ez akár egy plüssmackó is, ne foglalkozz vele mit mondanak vagy gondolnak mások. 

7. Jó, ha előre meg tudod beszélni a jövendőbeli szobatársaddal, hogy ki viszi a mikrót, vízforralót stb, hogy senki ne cipekedjen fölöslegesen.

8. Az egyedülállóbb élet jó lehetőség az egészségesebb életmód bevezétésére is. Vigyél magaddal egészséges kajákat, zöldséget és gyümölcsöt, mert ott nagyobb valószínűséggel meg fogod enni, hogy ne menjen kárba, pláne ha a saját pénzedből vetted. Az elején, a szabadság stb. miatt nehéz erre odafigyelni, és kedve se feltétlenül van hozzá az embernek, de megéri, és érdemes minél hamarabb elkezdeni, később meg fogja hálálni magát az odafigyelés, és egy idő után már szokássá válnak ezek a dolgok, és nem is fogod kívánni a "méreg kajákat".

9. Vigyél magaddal zacsikat is, így órákra is könnyedén tudsz kaját vinni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése